IT-oikeus

Tietoturva

Tietoturva, turvallisuustoimien resursointi ja johtaminen ovat johdon vastuulla. Useat yrityksen vaativat sopimuskumppaneiltaa turvallisuustoimia ja niiden mittavaa dokumentointia. Tietoturvaa myös säännellään yhä enemmän.

Kokemuksemme tietoturvajohtamisen kehittämisestä, tietoturvasopimuksista, tietomurtojen jälkihoidosta sekä tietoturvaoikeudenkäynneistä tekevät meistä kyvykkään kumppanin tietoturvajohtamisen alalla. Autamme yrityksiä:

  • Kehittämään hallinnollista tietoturvaa, tietoturvajohtamista sekä reagointivalmiutta
  • Täyttämään sopimuksissa asetetut tietoturvavaatimukset
  • ISO 27001:n, Katakrin tai NIS2:n velvoitteisiin liittyvän gap-analyysin tekemisessä ja puutteiden täyttämisessä
  • Vastaamaan tietoturvaloukkauksiin

Tietoturvajohtaminen edellytys kaupanteolle

Teknologiayhtiöillä on hallussaan merkittävä määrä dataa, johon kohdistuneet tietomurrot ja -vuodot vaarantavat yrityksen maineen ja toiminnan. Pahimmillaan yrityksen johto voi joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen laiminlyötyjen tietoturvaprosessien ja puutteellisen reagoinnin johdosta.

Kymmenistä toteuttamistamme tietoturvajohtamisen kehitysprojekteista sekä erilaisista tietoturvapoikkeamiin liittyvistä toimeksiannoista kerryttämämme kokemus on osoittanut, että tietoturvassa varautuminen säästää pitkässä juoksussa aikaa, rahaa sekä jaksamista.

Isommat yritykset panostavat merkittävästi tietoturvan kehittämiseen ja johtamiseen. Osana järjestelmällistä tietoturvajohtamista alihankintaketjuilta edellytetään tietoturvan korkeaa tasoa ja dokumentointia. Tämän saavuttaminen omin avuin on haastavaa. Tietoturvaa ei myöskään voi ulkoistaa kokonaan konsulteille. Paras lopputulos saadaan kun yrityksen tietoturvajohtamista kehitetään johdon, teknisen henkilöstön ja ulkopuolisen asiantuntijan yhteistyössä.

Palvelumme tietoturvajuridiikan alalla

  1. Tietoturvastandardien vaatimusten täyttäminen
    • Palveluihimme kuuluvat ISO 27001 sekä Katakri -sertifiointiin valmistautuminen ja NIS2-direktiivin/kyberturvallisuuslain vaatimusten täyttämisen varmistaminen. Autamme arvioimaan yrityksen valmiuden sekä listaamaan tarvittavat kehitystoimet. Avustamme myös dokumentaation laatimisessa.
  2. Tietoturvan johtaminen
    • Onnistunut tietoturvatyö koostuu tietoisesti tehdyistä ja hyvin dokumentoiduista päätöksistä. Avullamme kehitätte tietoturvan johtamista liiketoimintanne lähtökohdista käsin. Näin tietoturvan taso mitoitetaan sopivaksi yrityskohtaisiin riskeihin nähden.
    • Myös tietoturvaloukkauksiin varautuminen ja niiden hoitaminen edellyttävät tarkasti laadittuja sopimuksia ja selkeitä toimintamalleja.
  3. Avustaminen tietoturvaloukkauksissa
    • Tietoturvaloukkauksen sattuessa tarjoamme oikeudellista tukea kriisinhallintaan. Varmistamme lakisääteisten ilmoitusten tekemisen ja arvioimme, miltä osin viranomaisten ohella esimerkiksi sopimuskumppaneita, käyttäjiä tai muita sidosryhmiä tulee tiedottaa tilanteesta.
    • Arvioimme poliisille tehtävän tutkintapyynnön mahdollisuuden ja laadimme sen siten, että asia tulee kuvattua rikoslain kannalta merkityksellisellä tavalla.
    • Palveluidemme avulla minimoit vahingot ja osoitat konkreettista vastuunkantoa vaikealla hetkellä.
  4. Tietoturvaan liittyvien sopimusvaatimusten täyttäminen
    • Sopimuskumppanit asettavat esimerkiksi hankinta-, tilaus- tai toimitussopimuksiin usein tietoturvaan liittyviä vaatimuksia. Autamme yrityksiä näiden vaatimusten täyttämisessä sekä sopimusten neuvottelussa.

Kysymyksiä tietoturvaan liittyen? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Tietoturva blogissamme

Johdon oikeudellinen vastuu yrityksen tietoturvavelvoitteista

  • Tietoturva, Työoikeus
  • 27.6.2024
  • Herkko Hietanen