Tieteen tietotekniikan keskus CSC vastasi tiiviissä yhteistyössä suomalaisten korkeakoulujen kanssa Digivisio 2030 -hankkeen käytännön toteutuksesta ja yhteisen digitaalisen oppimisympäristön kehittämisestä. Korkeakoulujen kunnianhimoinen tavoite yhdistää oppimisen ja tiedonjakamisen alusta edellytti monimutkaisten tietosuojakysymysten ja juridisten vaatimusten ratkaisemista. Resonin juristit tarjosivat hankkeelle asiantuntemusta, joka varmisti, että kaikki juridiset näkökohdat otettiin huomioon korkealaatuisesti ja aikataulussa.
Reson auttoi kehittämään yhteisrekisterinpitäjyyteen liittyvät sopimukset, jotka olivat keskeinen osa korkeakoulujen väliseen yhteistyöhön liittyvää tietosuojatyötä. Lisäksi Reson toteutti hankkeen yhteydessä tietosuojan vaikutustenarvioinnit (DPIA) sekä laati Opin.fi-verkkopalvelun käyttöehdot. Palvelu saatiin julkaistua betakäyttöön vuonna 2024, mikä oli merkittävä askel hankkeen etenemisessä.
Hankkeen koordinaattori Walter Rydman kuvailee yhteistyötä Resonin kanssa:
”Resonin juristit toivat hankkeeseen syvällistä asiantuntemusta ja auttoivat meitä navigoimaan monimutkaisissa juridisissa kysymyksissä. Heidän tukensa ansiosta voimme olla varmoja siitä, että kaikki on tehty huolellisesti ja oikein.”
Walter Rydman kiteyttää Resonin roolin:
”Ilman Resonia monet asiat olisivat saattaneet jäädä huomiotta tai viivästyä. Heidän asiantuntemuksensa ei ollut vain juridisesti välttämätöntä, vaan myös ratkaisevan tärkeää sen varmistamiseksi, että hanke etenee luotettavasti ja ajallaan.”
Hanke on nyt vahvalla pohjalla, ja opin.fi:n julkaisun myötä suomalaiset korkeakoulut voivat jatkaa vision toteuttamista entistä yhtenäisemmin ja tehokkaammin.